Sport&Life: Ervaar de magie van echte en virtuele bloemen tijdens online opening FloriWorld

Sport&Life: Ervaar de magie van echte en virtuele bloemen tijdens online opening FloriWorld

Dit artikel verscheen eerder op http://www.sportenlife.nl.

Op 11 mei zou de bloemen- en plantenattractie FloriWorld in Aalsmeer de deuren openen. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten, en kon de attractie niet fysiek opengaan. De initiatiefnemers maakten echter van de nood een deugd door het organiseren van een online opening op donderdag 21 mei.

Deze online opening krijgt de vorm van een interactieve broadcastshow, live vanuit Aalsmeer. Elk halfuur staat een andere regio of doelgroep centraal. Van Azië en Amerika tot Metropool Regio Amsterdam: het komt allemaal voorbij in deze kruising tussen de Keukenhof en de Efteling. Speciale gasten zoals illusionist Victor Mids (bekend van het programma Mindfuck) en actrice en zangeres Karin Bloemen nemen de bezoekers online mee in de bloemen- en plantenwereld. Ter afsluiting speelt DJ Sam Feldt een live set. Daarnaast is er een virtuele rondgang door FloriWorld waarbij via aanklikbare knoppen filmpjes en teksten meer informatie wordt geven.

Het was snel schakelen geblazen voor de organisatie van FloriWorld om binnen korte tijd een online variant van de attractie op te zetten. Volgens Rick Pesik – general manager bij FloriWorld – was dat redelijk gemakkelijk, omdat een groot deel van de attractie al virtueel is, en het bedrijf goede relaties heeft met mediabedrijven. FloriWorld werkte voor de software samen met IT-bedrijf deFine. ‘Het heet niet voor niets “Experience the magic of real and virtual flowers.’

Hoeveel mensen morgen naar de opening gaan kijken, is nog even de vraag: ‘Ik zou heel graag willen zeggen miljoenen, maar dat durf ik niet te zeggen want je weet dat niet. Het is natuurlijk een vrije dag, Hemelvaartsdag, en ik heb begrepen dat het morgen een warme dag wordt, dus dan hebben mensen wat meer buitenshuis activiteiten. Maar wat ik wel weet is dat alle betrokkenen hun eigen sociale mediakanalen en achterban hebben ingeschakeld. Dus, ja ik hoop dat het er echt wel duizenden zijn. We gaan het zien morgen’, meent Pesik.

De verwachting is dat 1 juli FloriWorld wél echt de deuren opent voor het publiek. Daarbij houdt de organisatie rekening met de coronamaatregelen ‘We brengen de capaciteit terug van zeven bezoekers per minuut naar drie per minuut. En we werken met slottijden, waarmee we de bezoekersstroom in het gebouw kunnen reguleren. Voor de rest gaan we ook per attractie kijken hoe we dankzij pijlen op de vloer een goede route kunnen organiseren, zodat mensen A, afstand houden en B, elkaar zo min mogelijk kruisen,’ besluit Pesik.

De online opening duurt van 14:00 tot en met 20:00 uur, en bekijk je op de website http://www.floriworld.nl/live of op de sociale mediakanalen van FloriWorld.

Tekst: Aimée Kniese

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s