Wat te doen in Key West – 10x de leukste hotspots

Wat te doen in Key West – 10x de leukste hotspots

Dit artikel verscheen eerder op http://www.reistips.nl.

IMG_1832-1024x1024

Op ongeveer drie uur rijden van Miami ligt de stad Key West. Dit is het meest zuidelijk gelegen bewoonde eiland van de Florida Keys. Hoewel het extreem toeristisch (lees: tientallen souvenirwinkels) is, is het zeker een bezoekje waard. Alleen de rit naar Key West, langs de andere Keys en de 42 verbindende bruggen, over Highway 1 is al prachtig.

The Key West Butterfly & Nature Conservatory

In het Butterfly & Nature Conservatory vind je zo’n 50 tot 60 exotische vlindersoorten, 20 soorten exotische vogels en twee flamingo’s, die toepasselijk Rhett en Scarlett heten. Dit alles in een omgeving vol planten, bloemen, bomen en watervallen. Echte fotografie-fanaten komen hier aan hun trekken: genoeg gelegenheid voor mooie foto’s! De Conservatory heeft ook een mega giftshop: het blijft immers Key West.

Adres: 1316 Duval St. Key West, FL 33040

Ernest Hemingway Home & Museum

Hemingway: wie kent hem niet? Met boeken zoals ‘De oude man en de zee’ en ‘Voor wie de klok luidt’ is hij een invloedrijk schrijver geweest. Wat niet iedereen weet, is dat Hemingway in het begin van de 20e eeuw in Key West gewoond heeft. Zijn huis van die tijd is nog steeds te bezoeken. Leuk om te vermelden is dat er ongeveer 40 zestenige katten in het Hemingway Home wonen. Hemingway had destijds een kat met zes tenen. Om de traditie in stand te houden verblijven er nog altijd katten met polydactylie (zes tenen) in Hemingway’s oude huis.

Adres: 907 Whitehead St. Key West, FL 33040

The Cafe Key West

The Cafe is een klein restaurantje dat enkel pescotarisch eten serveert. Dat houdt in: alleen vegetarische gerechten of met vis. Voor ontbijt tot diner kun je hier terecht. Kies ’s ochtends bijvoorbeeld voor een bagel met roomkaas en zalm of vegetarische worstjes met gebakken eieren. Tussen de middag en ’s avonds eet je hier een vegaburger of taco’s met mahi mahi, een inheemse vis. Dagelijks serveert The Cafe twee soorten huisgemaakte sapjes, super vers!

Adres: 509 Southard St. Key West, FL 33040

img_1830-e1544368910875

Southernmost Point

Zoals de naam al verraadt, is het Southernmost Point het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten. Naast een betonnen boei is er niet erg veel te zien, maar het feit dat je hier op slechts 90 mijl van Cuba bent maakt het een speciale plek.

Adres: Whitehead St & South Street, Key West, FL 33040

shutterstock_210682837

The Moped Hospital

Bij The Moped Hospital huurden we een scooter, waarmee je gemakkelijk heel Key West bekijkt. Key West heeft een oppervlakte van slechts 18,75 vierkante kilometer dus met een scooter bereik je alles snel. Daarnaast is parkeren in Key West moeilijk en erg duur, dus met een scooter ben je een stuk goedkoper uit. Een scooter huren is 35 dollar per dag, een tweepersoons scooter is 55 dollar per dag. Een fiets huren kan ook, maar fietsen in Amerika is niet erg verstandig. Met fietsers wordt weinig rekening gehouden.

Adres: 601 Truman Ave, Key West FL 33040

Sloppy Joe’s

Sloppy Joe’s is de bekendste bar van Key West en misschien wel van heel Florida. Na het einde van de Drooglegging in de Verenigde Staten in 1933 werd Sloppy Joe’s opgericht. Heel toevallig: in de periode dat Ernest Hemingway in Key West woonde, was dit zijn stamkroeg. Elk jaar in juli vindt er in Sloppy Joe’s zelfs een Hemingway-look-a-like wedstrijd plaats, gejureerd door de nog levende familieleden van Hemingway. Er is bijna altijd live-muziek te horen in Sloppy Joe’s. De bar heeft ook een souvenirwinkel voor Sloppy Joe’s-t-shirts, glazen of petten.

Adres: 201 Duval St. Key West, FL 33040

Mallory Square

Elke avond wordt op Mallory Square de Sunset Celebration gehouden. De Sunset Celebration is een soort festival met kunst, straatartiesten, kraampjes, eten en drinken. Vanaf Mallory Square is ook iedere avond de zonsondergang boven de Golf van Mexico te zien.

img_1833-e1544369102961

 First Flight Island Restaurant & Brewery

Het gebouw waarin First Flight te vinden is, was in 1927 de geboorteplaats van Pan American World Airway’s. Pan Am Airways vloog tussen Key West, Florida, Havana en Cuba en in dit pand in Key West werden in 1927 de eerste vliegtickets verkocht. Inmiddels is het gebouw een restaurant en bierbrouwerij. Het menu bestaat voor een groot deel uit vis en schaaldieren, lokaal gevangen.

Adres: 301 Whitehead St. Key West, FL 33040

Sebago Watersports

Vanuit de historische haven van Key West vertrekken allerlei boottours. Zo ook die van Sebago Watersports: met een Catamaran varen we naar de mangroves waar we kajakken. Hier zien we jonge zusterhaaien en een heleboel krabbetjes. Daarna snorkelen we bij het grootste koraalrif van Noord-Amerika, waar helaas niet veel meer van over is. Aan boord krijgen we eten en drinken en dit alles zorgt voor een relaxte en indrukwekkende dag: een contrast met het drukke Key West.

Adres: 205 Elizabeth St, Key West FL 33040

Funky Chicken Store

Funky Chicken Store is een winkel geheel gewijd aan kippen: beelden, schilderijen, T-shirts, petten, kalenders en nog veel meer, allemaal in het thema van kippen. Lokale kunstenaars verkopen hier ook hun werk, zolang het maar ‘kippenkunst’ is. Dat deze winkel in Key West zit, is niet onlogisch: door heel Key West lopen namelijk wilde kippen. De afkomst van de kippen is niet geheel bekend, maar het verhaal gaat dat Cubaanse kolonisten in de 19e eeuw de kippen naar Key West brachten.

Adres: 814 Duval St, Key West FL 33040

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s